Ο Χάρτης για τη Συμπόνια

Ο «Χάρτης για την Συμπόνια» είναι ένα ντοκουμέντο που παροτρύνει τους λαούς και τις θρησκείες του κόσμου να ενστερνιστούν την θεμελιώδη αξία της συμπόνιας. Ο «Χάρτης» είναι τώρα διαθέσιμος σε τριάντα γλώσσες και ήδη μεταφράζεται σε περισσότερες. Ο «Χάρτης» έχει εμπνεύσει ένα οικουμενικό κίνημα για την συμπόνια.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2008 η Κάρεν Άρμστρονγκ, ιδρύτρια του «Χάρτη για την Συμπόνια» έλαβε το βρραβείο TED (μια παγκόσμια κοινότητα που επιδιώκει μια βαθύτερη κατανόηση της ζωής) για την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει τον «Χάρτη για την Συμπόνια». Πολλές χιλιάδες ανθρώπων συνέβαλαν σε αυτήν την πρωτοβουλία που άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2009.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι γενιούνται με την ικανότητα να νιώσουν συμπόνια, και ότι πρέπει να καλιεργείται εάν θέλουμε να επιβιώσουμε και να επιτύχουμε σαν είδος. Πιστεύουμε ότι ένας κόσμος συμπόνιας είναι ένας ειρηνικός κόσμος.

Ο «Χάρτης για την Συμπόνια» είναι αφιερωμένος στην οικοδόμηση ενός παγκόσμιου δικτύου Κοινοτήτων Συμπόνιας, όπου άνθρωποι από κάθε τομέα – τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την κυβέρνηση, την θρησκεία και την διαθρησκευτική πίστη, την ειρήνη και την μη βία, τις τέχνες και όσους εργάζονται για την διατήρηση του περιβάλλοντος – μπορούν να εκφράσουν την συμπόνια σε ό,τι κάνουν.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν υποστηρίξει τον "Χάρτη" είναι ο Ρίτσαρντ Μπράνσον (ιδρυτής του Virgin Group), ο μουσικός Πήτερ Γκάμπριελ, ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός σύμβουλος σερ Κεν Ρόμπινσον και ο Δαλάι Λάμα. Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου του 2014 πάνω από 110.000 άνθρωποι από όλον τον κόσμο τον είχαν υπογράψει και επικυρώσει. Στις 26 Απριλίου του 2010 το Σήατλ έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που επικύρωσε τον «Χάρτη».